sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Simpukka-bolakoru


Kauniisti soiva Bolakoru on alunperin Meksikosta meille rantautunut pallomainen koru, jota odottavat äidit ovat perinteisesti pitäneet loppuraskauden aikaan. Sain kuitenkin tällä kertaa tehdä bolakorun, jolla on hieman syvempi merkitys. Koruun on nimittäin juotettu molemmille puolille Simpukka -symbolit.
  Korun ulkokuorena toimii sterling-hopeasta valmistettu pallo. Tämän sisällä on pienempi, alpakasta valmistettu pallo, johon on sahattu ohuet kielet. Onton korun keskellä hyppii vapaana pikkuinen teräskuula, joka alpakkakieliin osuessaan saa korun soimaan. Erilaisilla kielten sahauskuvioilla saadaan korun helinään vaihtelevuutta ja jokaisen käsityönä tehdyn bolakorun sointi kuulostaakin aina omanlaiseltaan.


Tein bolakorun rungon jo artesaanitutkintoa suorittaessani parisen vuotta sitten. Siinä oli jonkin verran korjattavaa ja fiksaamiseen saikin kulumaan aika pitkän tovin. Lisähaastetta työhön toi simpukka-kuvioiden juottaminen, pelkäsin nimittäin sulattavani samalla kaikki aikaisemmin juottamani saumat. Mutta valmista tuli, eikä se nyt ole hassumman näköinenkään mattaharjatulla pinnalla!

7 kommenttia:

  1. Hei! Ihastuin tähän, voisitkohan tehdä minullekin? :) Mitä se maksaisi?

    VastaaPoista
  2. Minäkin olisin kiinnostunut ostamaan jos mahdollista. Jos tuo simpukka ei voi käyttää niin samaan teemaan voisin toiselle puolelle toista symbolia

    VastaaPoista
  3. Hei Anonyymi ja Mimmikkä, kiitokset kommenteista! :) Pystyn valmistamaan näitä jälleen syyskuussa kesälomien päätyttyä. Kerron mielelläni lisää koruista sähköpostitse; contact.lauraannika@gmail.com. :)

    VastaaPoista