torstai 11. kesäkuuta 2015

Neulottu pääkallohuivi


Iski yhtäkkinen puikkoilukuume. En tiedä, onko viileällä alkukesällä osuutta asiaan, yleensä kun oma neulomis- ja virkkaamisinto puhkeaa vasta syksyn pimetessä. Neulominen on lapsuudesta saakka ollut minulle rakas harrastus ja rentoutumiskanava, joskin olen ollut vähän laiska opettelemaan uutta. Monet sukat ja lapaset on tullut tehtyä, mutta melkeinpä kaikki niistä ovat olleet yksivärisiä ja kaavaltaan mahdollisimman yksinkertaisia toteuttaa. Omaan osaamattomuuteeni vetoamisen lisäksi olin ollut vahvasti sitä mieltä, että valmiit neulemallit ovat kuitenkin omaan makuuni vähän vanhanaikaisia ja tylsiäkin. Kunnes viime talvena törmäsin kirjastossa Mila Duktigin ja Marjukka Vuorisalon kirjaan Synkät kuteet - Musta neulekirja.


http://www.moreenikustannus.fi/files/html/synkatkuteet_paino.jpg

kuva 

Huikeita neulemalleja pullollaan olevasta kirjasta olisi voinut valita urakaksi lähes minkä tahansa työn, mutta päätin kuitenkin aloittaa helpoimmasta päästä, Cachecol dos Ossos- nimellä kulkeneesta kallokuvioidusta kaulahuivista. Kirjan ohjeesta poiketen käytin lankana Novitan petrolinsinistä Isoveli-lankaa ja jotain Tokmannin alelaarista löytynyttä mustaa akryylilankaa. Solmin huivin päihin myös hapsut käyttämistäni langoista.
Koska en ole mikään mestarineuloja tai puikkotaituri, ajattelin kirjoneuleiden olevan minulle liian haastavia. Tässä huivissa kuviot tehdään kuitenkin vain oikeaa ja nurjaa vuorottelemalla, eikä värinvaihtoja tarvita. Ihan sairaan helppoa jopa aloittelijalle, ja myöskin nopeasti valmistuva malli kun pääsee vauhtiin!
Kirjasta löytyy kyllä monta hyvännäkoistä mallia, jotka olisivat erittäin toteuttamiskelpoisia sellaisenaan tai vähän itse sovellettuina. Näistä neulomuksista on mummomaisuus kaukana! Pakko hommata kyseinen teos omaankin hyllyyn, ennen jokasyksyisen pakottavan neulomishimon yltymistä. :)

2 kommenttia:

  1. Voi kun osaisin neuloa, taidan ostaa tuon kirjan äidilleni ensi jouluna vinkki vinkiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! :D tuo kallohuivi on kyl tosi helppotekoinen, että jos kiinnostaa opetella neulomisen salat niin tosta vois olla hyvä aloittaa :)

      Poista