keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Hihahelvetti


 Tapahtui niin kuin pelkäsinkin. Työn alla oleva pääkallo-neulemekko eteni hyvin siihen asti, kun aloin tekemään hihoja. Tai oikeastaan sain hihat jo valmiiksikin. Ainut vaan että ne on noin kaksi tai kolme numeroa liian isot muuhun tekeleeseen verrattuna. Ei nyt menny taas ihan niin kuin Strömssössä.

Tässä kostautuu se "neulotaan vähän fiiliksellä"-toiminta. Perstuntumalla kun tekee, niin todellakin saa sitä mitä sattuu tulemaan. Eli vähän sinne päin, toisin sanoen ihan päin helvettiä neulotun hiha-aukon, jossa perimmäinen ajatus taustalla oli, että kuhan siitä saa käden menemään läpi. Kyllä siitä hiha tulee, sanoin. Kyllä siitä nätti ja käyttökelpoinen tulee, sanoin.


Noh. Koska hihojen neulominen alhaalta ylös oli puuduttavaa ja epäilin etten saisi istuvia hihoja tehtyä tasona muutenkaan, päätin kokeilla ylhäältä alas-tekniikkaa. Lueskelin neuleohjeita aiheeseen liittyen ja jälleen kirosin omaa sovellettua paidantekelettäni. Hihapyöriö kuulosti heprealta, samoin lyhennetyt kerrokset.

Nappasin random-neuleohjeen ylhäältä-alas-hihaan ja arvoin silmukkamäärän sen minkälie pyöriön tekemiseen. Hommahan alkoi luistaa. Ei ollenkaan vaikeaa! Neulotaan tiettyyn merkkiin asti, kiedotaan lanka ja käännetään työ! Vähän yhteen neulomisia rivin lopussa. Ja toistetaan. Taputtelin itseäni olalle, kun olin niin reippaasti opetellut taas uuden neulekikan. Oh, what a fool.
Jep. Tältä se nyt sitten tässävaiheessa näyttää. Kerranpuretulla langalla tehtyä perunapeltoneulosta ja molemmin puolin vekittävä kainalo. En tiedä kumpi olisi parempi vaihtoehto, jatkaisinko hihan valmiiksi ja parsisin sitten hihan sekä miehustan välistä saumaa siistimmäksi, vai purkaisin koko viritelmän ja tekisin paidasta hihattoman? Vai elättelenkö toivoa siitä, että hiha asettuu nätimmin pesun ja käytön myötä?


Sit siellä on vielä reikiäkin, helkkari..


Mitä tästä opimme? Jos et tiedä mitä teet, älä tee. Hanki kunnon ohjeet. Ja noudata niitä. :D

5 kommenttia:

 1. Hihojen kaavoitus on kyllä niin pers****ä. Ja tuo sun mekko näyttää ihan helkkarin komealta täysin ilman hihojakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pelkäsinkin jo etukäteen noitten hihojen tekemistä ja vituikshan se meni :D On opittu ainakin että miten ei kannata tehdä. Mutta kiitoksia, katotaan lähteekö hiha asettumaan, jos ei niin sit siitä tulee hihaton liivimekko!

   Poista
 2. Minua jäi kiinnostamaan tämän neuleen ja hihojen kohtalo. Toivottavasti postaat jotain infoa kunhan homma ratkeaa.

  VastaaPoista